april 2010
http://www.lagrandeborne.com

Nieuwsbrief La Grande Borne april 2010

De eerste weken van april brachten nog geen voorjaar. Sterker nog. Het was een verlenging van de winter.
Het leggen van het laminaat in de extra logeerkamer in de schuur kon worden afgerond.
De volgende klus was het renoveren van een stuk border bij het huis. Jaren was daar niets aan gedaan. Eerst alle planten en bollen gerooid en vervolgens het stuk tuin gespit en de planten opnieuw geplant.
De moestuin was het kind van de rekening.
Later dan gepland werd aan de moestuin begonnen. Na een afwezigheid van enkele maanden was het onkruid rijkelijk aanwezig. In de planning voor de moestuin was ook nog het creëren van extra kweekbedden opgenomen.Wat 's winters op papier een eenvoudige klus leek viel in de praktijk aardig tegen. Geen weg terug de aardappels moesten in de grond.
Inmiddels waren we binnen al begonnen met zaaien. Sla, andijvie, courgettes, komkommers.
In de moestuin is snel een zaaibed klaargemaakt voor het zaaien in de open lucht. Inmiddels lopen we iets in op het schema. Een aantal kweekbeden zijn gespit en uien en aardappelen zitten in de grond. Het bed voor de doperwten is klaar.

Twee weken geleden begaf de grasmaaier het. De overbrenging naar de wielen functioneerde niet meer. Een maand voor afloop van de garantie termijn, zodat de reparatie nog onder de garantie viel. George Bonneau heeft stalmest gebracht en langzaam maar zeker wordt op het plantschema ingelopen.

Renovatie schuur en tuin

In de logeerkamer nog even gestoeid met Ikea meubeltjes. Nu is het wachten op de BUT. Eind mei wordt het bed, matras en een linnenkast gebracht.

De nieuwe border is gereed. Overtollige planten vonden gretig aftrek bij de buren. Een nieuw bed in de moestuin. Het steken van de plaggen nam ruim een week in beslag. De toplaag (nadat het gras was verwijderd) is met de pikhouweel bewerkt om de aardappels te kunnen poten.

De gestoken plaggen zijn achter de schuur gebruikt voor ophoging

Het zaaibed in de moestuin is gevuld. De radijsjes staan boven de grond. Tussen de knoflook groeit de sla.
Slaplantjes (Super U)
De aardbeien hebben deze winter behoorlijk geleden. Angela heeft het bed schoongemaakt en de planten voorzien van voeding.
Op het terras staat het kweekbakje met bodemverwarming. Courgettes en komkommer zijn overgeplant in potten. Zoals je kunt zien is de moestuin nog niet geheel onkruidvrij.
De rotstuin staat er keurig bij. Onuitroeibaar is de blauwe regen Zonder woorden: een mesthoop
Links


 

Een uitgereid(er) overzicht van de gebeurtenissen staat op de website.
klik hier om naar de webpagina te te gaan.

Comicman

De website van onze zoon.
In-en Verkoop van amerikaanse comics

Wij zijn niet de enigen met een website.
Ook Ruud en Elsa Kars hebben de weg naar het internet gevonden.

Bekijk de website van Ruud en Elsa.