Nieuwsbrief La Grande Borne augustus 2010

Terwijl in Nederland viaducten moeten worden afgesloten omdat de tunneltjes onder water lopen zitten wij hier in Frankrijk te smachten naar een beetje regen. Donderdagavond 26 augustus was er een regenachtige poging, maar met een temperatuur van ruim 32 graden ('s avonds) waren de drupppels al verdampt voordat deze de grond bereikten.

Deze maand staat alles in het teken van de moestuin en het inmaken. Uien en aardappelen zijn inmiddels uit de grond. Bonen, kroten, courgettes, wortelen en tomaten zijn ingemaakt. Met middagtemperaturen van tegen de 40 graden wordt 's middags niet veel gedaan.

Begin september staat een kort bezoek aan Nederland op het programma. Even afkoelen.

Opstelling voor het inmaken

 

Nog een oud zakje zaad gevonden. Delfsblauwe impomea, In de schuur is een eigen weck-opstelling gemaakt. Nieuwe weckpotten staan klaar om gevuld te worden.
De eerste oogst staat al in de voorraadkast. Uien liggen te drogen.
Met een opbrengst van 1 kg plantuitjes op 14 kg oogst een prima resultaat
Het nieuwe kweekbed is voor de tweede keer bewerkt en stalmest ondergebracht. De eerste keer met een pikhouweel. Nu een poging met een spade. Wat normaal in anderhalf uur is geslecht duurde nu 3 dagen.
Het oude aardbeienbed was na 6 jaar nodig aan verjonging toe. Uitlopers zijn opgepot en wachten op het uitplanten in een nieuw kweekbed. Prima appel 'Elshof' een Elstar variant. De walnotenoogst ziet er veel belovend uit.


Links


 

Een uitgebreid(er) overzicht van de gebeurtenissen gedurende dit jaar staat op de website.
klik hier om naar de webpagina te te gaan.

Deze en voorgaande nieuwsbrieven zijn terug te vinden op:

Archief nieuwsbrieven

Wij zijn niet de enigen met een website.
Ook Ruud en Elsa Kars hebben de weg naar het internet gevonden.

Bekijk de website van Ruud en Elsa.