februari 2010
http://www.lagrandeborne.com

Nieuwsbrief La Grande Borne februari 2010

De eerste reis richting Frankrijk zit erop.
6 februari ben ik voor een week langs geweest. Het winterweer in Frankrijk was gelijk aan het nederlandse. Verrekt koud dus. Nieuwsgierig naar de vorderingen van de aannemer voor wat betreft de verbouwing in de schuur. Isolatie en een extra logeerkamer stond voor deze winterperiode op het programma.
Na aankomst eerst de kachel aangemaakt en vervolgens koffie gezet. Je ziet waar de prioriteit lag.

Renovatie schuur

Op zolder was de balustrade geplaatst en op de vloer was duidelijk te zien dat er was gewerkt. De openstaande richel tussen pannendak en schuurmuur was gedicht. De logeerkamer was zoals wij dit hadden afgesproken.
In maart de rommel opruimen en dan kan de zolder worden ingericht.

Houtstapel weggewerkt

In oktober 2007, tijdens mijn verjaardagsborrel met onze franse buren , had ik mij laten ontvallen dat onze houtvoorraad aan het slinken was. De volgende ochtend, ik had de slaap nog niet uit mijn ogend, kwas Jean-Louis met trekker en aanhanger het terrein op. Hij had vanochtend nog even wat hout opgehaald. Was wat aan de jonge kant Ik moest het maar opstapelen en een jaar laten drogen. Eén jaar werd ruim 2 jaar. Afgelopen februari is de (franse) standaardlengte 100 cm teruggebracht naar 30 cm.

Het brandhout heeft lang genoeg gedroogd Lengten worden teruggebracht naar het handzame 30 cm formaat.  

 

Planning vertrek 2010

Er staan nog een aantal gezondheidsbezoeken gepland maar de bedoeling is zondag 7 maart richting Frankrijk te vertrekken. Dit is onder voorbehoud van de resultaten geneeskundige onderzoeken.

Een uitgereid overzicht van het bezoek staat op de website.
klik hier om naar de webpagina te te gaan.

Ik ben niet de enige met een website.
Ook Ruud en Elsa Kars hebben de weg naar het internet gevonden.

Ga naar de website van Ruud en Elsa.