Januari 2010
http://www.lagrandeborne.com

Nieuwsbrief La Grande Borne 2010

Na terugkomst in november stond er een rondje zorg voor de boeg. Kapper en tandarts waren snel en zonder prolemen afgewerkt. Bezoek aan de huisarts leerde, dat mijn bloedsuikerwaarden door de voorgeschreven medicijnen niet onder controle gehouden kunnen worden. Een bezoek aan de internist was noodzakelijk. Wanneer je eenmaal in de handen van de zorg bent beland wordt je direct geleefd en kan je de ziekenhuisappartuur weer wat rendabeler maken. Als gevolg van mijn hartoperatie (1988) ook gelijk een afspraak gemaakt met de cardioloog.
Ondanks het feit dat hij mij bij een vorig bezoek vertelde, dat jaarlijkse controle niet noodzakelijkwas en ik alleen hoefde langs te komen bij klachten, vond hij een periode van 4 jaar wat aan de ruime kant.
We zijn nu een aantal maanden verder en, met uitzondering van het suiker probleem, was alles in orde.

Door spuiten met insuline moet verbetering optreden. Na een maand spuiten zie ik de glucosewaarden duidelijk dalen.

Verbouwing Frankrijk
Zowel in Frankrijk als in Nederland is er de afgelopen maanden flink verbouwd.
In Frankrijk is de aannemer begonnen met het maken van een extra logeerkamer op de zolder in de schuur en het isoleren van deze zolderverdieping. Als gevolg van de heftige regenval in de laatste maanden van 2009 was de aannemer eerder begonnen. Begin januari werd ik verzocht de tweede termijn over te maken en half januari kwam de mededeling dat het was afgerond. Reden om snel een kijkje te gaan nemen.
Verbouwing 's Gravendeel
Ook is 's Gravendeel is hard gewerkt (door de aannemer). Totale renovatie van het toilet, een nieuwe vloer in de woonkamer, renovatie van het tuinschuurtje, verwijderen van de pergola, een nieuwe tuinpoort enz. enz. Met andere woorden een volledige inhaalslag van achterstallig onderhoud.
Wij hopen nu de komende jaren van onderhoud verlost te zijn.
 
Planning winter 2009-2010

In februari wil ik met eigen ogen zien wat de afgelopen winter in Frankrijk is uitgevoerd. Even op en neer. Het biedt gelijk de mogelijkheid alvast wat spullen richting Frankrijk te vervoeren.
De bestelling voor de moestuin is binnen, voor mijn verjaardag heb ik een fiets gekregen, twee verhuisdozen met (tweedehands) boeken. Gekocht op de rommelmarkt in 's Gravendeel ( € 0.50 p/st).

De auto zal wel weer afgeladen zijn.

In de nieuwsbrief van februari bericht ik over de uitgevoerde verbouwing met uiteraard wat foto's.