Januari 2011
http://www.lagrandeborne.com

Nieuwsbrief La Grande Borne 2011

Nog enkele weken en dan kan weer eindelijk richting Frankrijk worden vertrokken en kan na 3 maanden Nederland weer worden verlaten.
In de afgelopen maanden is meer meegemaakt dan in een heel jaar buitenland. Het begon met het overlijden van mijn schoonvader, het rendabel maken van ziekenhuis-apparatuur, het bijdragen aan de inkomsten van specialisten. Daarbij komen dan ook nog de twee branden, die we onlangs hier vlak naast de deur hebben meegemaakt.

Brand bij Moerdijk  
Voorzichtig met spruiten uit de Hoeksche Waard Brand rangeerterrein Kijfhoef (Zwijndrecht)

Inmiddels is de jaarlijkse APK keuring zonder problemen afgerond en ben ik weer voor een jaar goedgekeurd. Ook de oogoperatie, ivm staat, is goed verlopen. Nu nog twee weken druppelen en het aanschaffen van nieuwe brillen. Het menselijk lichaam is toch wel een wonderlijke bouwdoos.

Inmiddels is de bestelling voor zaden en pootgoed voor de moestuin de deur uit. Volgens planning wordt dit nog in januari uitgeleverd. Het blijft een zegen het internet. Gewoon onLine lijken naar de status van je bestelling. Via de sociale media, na 45 jaar, weer in contact gekomen met een goede vriendin en moest constateren dat de tijd niet heeft stilgestaan. Het kan natuurlijk ook liggen aan mijn nieuwe scherpe blik.

Verbouwing Frankrijk
Voor het eerst in 3 jaar is er de afgelopen winter geen aannemer over de vloer geweest. Niet alleen een zegen voor de portemonnee , maar ook de zekerheid dat alles nog op de plaats ligt waar het is achtergelaten.
Nu is het niet nodig om eerst een grote schoonmaakaktie uit te voeren.
 
Planning winter 2010-2011

Volgens planning vertrek ik op 18 februari richting Frankrijk. Ivo brengt mij weg en gaat na 2 a 3 dagen met de auto weer terug. Angela komt rond 20 maart. Vier weken celibatair en zonder auto. Dat wordt fietsen naar de bakker. Voordeel is dat ik 4 weken "Master of Remote Control" ben en op het gemak naar de wedstrijden op Sport1 kan kijken

In de nieuwsbrief van februari bericht ik over de ervaringen van mijn kluizenaarsbestaan.

Links


 

Een uitgebreid(er) overzicht van de gebeurtenissen gedurende dit jaar staat op de website.
klik hier om naar de webpagina te te gaan.

Deze en voorgaande nieuwsbrieven zijn terug te vinden op:

Archief nieuwsbrieven

Wij zijn niet de enigen met een website.
Ook Ruud en Elsa Kars hebben de weg naar het internet gevonden. Ruud is hard bezig om een geheel nieuwe site op te zetten. Volgens planning is de nieuwe site eind maart 2011 in de lucht.

Bekijk de website van Ruud en Elsa (tot eind maart).

Nieuwe website van Ruud en Elsa (eind maart)