Nieuwsbrief La Grande Borne januari 2012

Het einde is in zicht.

Nee, ik bedoel niet het voorspelde einde van de wereld in december 2012, maar onze 'vakantie-periode in Nederland'. Nagenoeg alle verplichtingen zijn afgehandeld en we zijn nu bezig het het spelletje 'Ik ga naar Frankrijk en ik neem mee'.
Een korte greep uit de artikelenlijst. Anijshagel, Appelstroop, Appeltaart Mix, Drop, Chocvlokken, Cakemix bitterkoekjes, Hagelslag, Ontbijtkoek, Sambal, Schenkstroop, Stroopwafels enz enz.
Een eenzijdig assortiment en ik ben zeker niet de hoofdgebruiker.
Daar komen dan nog bij de in twee maanden aangeschafte boeken, de bestelde groentezaden en de medicijn voorraad voor de komende maanden.
Dit staat los van wat we normaal transporteren. Computer, Laptops, Medicijnen. Fuchsia-stekken maken ook regelmatig de reis mee.

Inmiddels is mijn XP-machine vervangen door een notebook. Deze XP-machine heeft het toch nog een jaar uitgehouden maar is inmiddels vervangen door een jonger exemplaar.
Inmiddels heb ik een HP ProBook 4730S aangeschaft. Belangrijkste eisen waren een redelijke grote harde schijf, voldoende USB aansluitingen en een niet te klein scherm.
Als besturingssysteem Windows 7 Professional 64-Bit, zodat ik een virtuele disk kan aanmaken om VB6 en Dreamweaver te kunnen blijven gebruiken.
Eerlijk gezegd was ik, gezien de berichten, benauwd dat ik afstand zou moeten doen van deze XP-programma's. Zelfs de van Dale woordenboeken (Windows 95) werken weer als van ouds.

Binnenkort staat het vertrek richting Frankrijk voor de deur en staat ons hopelijk een zonning en goed seizoen te wachten.


Zo winters als dit plaatje is het de afgelopen maanden niet geweest. Zorgen om bevroren waterleiding zijn overbodig.

Links

 

Een uitgebreid(er) overzicht van de gebeurtenissen gedurende dit jaar staat op de website.
klik hier om naar de webpagina te te gaan.

Deze en voorgaande nieuwsbrieven zijn terug te vinden op:

Archief nieuwsbrieven

Ruud en Elsa Kars zijn al een eind op weg met hun nieuw site.

Bekijk de nieuwe website van Ruud en Elsa.