maart 2010
http://www.lagrandeborne.com

Nieuwsbrief La Grande Borne maart 2010

Goedgekeurd door de gezondheidsdient zijn we op 7 maart jl. dan eindelijk vertrokken.
De eerste weken zijn achter de rug. Na een erg koud begin lopen de temparaturen eindelijk op.
Gelukkig is onze houtvoorraad voldoende om de ergste kou het hoofd te bieden. Hier geen draai aan de thermostaat maar ambachtelijk aanmaakhoutjes hakken en de mand met houtblokken naar binnen zeulen. Kachel aanmaken en hopen dat de trek op gang komt.

Afgelopen winter, tijdens ons verblijf in 's Gravendeel (met centrale verwarming), is hier doorgewerkt. De zolder van de schuur is geïsoleerd en op deze zolder is een logeerkamer (chambre d'amis) gemaakt.
Het heeft voordelen dat er tijdens je afwezigheid wordt doorgewerkt. Ook nadelen zxoals de positie van de lampen. Uitstekend voor een gezin van lilliputters naar voor ons te laag opgehangen. Zo zijn er altijd wat dingen, die niet waren gebeurd wanneer we aanwezig waren geweest.

Renovatie schuur en tuin

Op zolder was de balustrade geplaatst en op de vloer was duidelijk te zien dat er was gewerkt. De openstaande richel tussen pannendak en schuurmuur was gedicht. De logeerkamer was zoals wij dit hadden afgesproken.
In maart de rommel opruimen en dan kan de zolder worden ingericht.

Het tuingebeuren heeft op een laag pitje gestaan. Enerzijds werkte het weer niet mee en anderzijds was er in de gebouwen voldoende te doen.

In de nieuwe border komen de planten bpven de grond, Forsythia staat hier in bloei Een oudere border gaat op de schop.Eerst alle planten en struiken eruit en vervolgens bemesten en spitten. We zien wel wat overblijft van de voorjaarsbollen,

De nieuwe aankopen staan reeds te wachten totdat zij worden geplant.

Rohododendrons (aanbieding Lidl)

De vorig jaar oktober geplante knoflook staat er prima bij. Je ziet dat het klopt.
'Het enige dat hier werkt is het hout'
De vogels zijn in ieder geval blij met onze komst.
Aan de slag op de zolder

Opruimen, verven, lampen ophangen, een stopkontakt plaatsen en het leggen van het laminaat.

Op de zolder in de schuur waren lampen opgehangen waarmee alleen lilliputters onderdoor konden lopen. Electra doorgetrokken en een TL-armatuur geïnstalleerd De logeerkamer krijgt een vloer van laminaat. De eerte rijen worden gelegd.  
   
     

 

Planning 2010

Eind mei wordt het bed en de kasten voor de logeerkamer door de BUT afgeleverd. Kastjes gekocht bij Ikea(Barendrecht) staan nog in de schuur om gemonteerd te worden. Is dit achter de rug dan kan met tuin en moestuin begonnen worden. De eerste zaaibakjes zijn reeds gevuld,
De moestuin moet nog worden gespit en bemest.


Een uitgereid(er) overzicht van de gebeurtenissen staat op de website.
klik hier om naar de webpagina te te gaan.

Ik ben niet de enige met een website.
Ook Ruud en Elsa Kars hebben de weg naar het internet gevonden.

Bekijk de website van Ruud en Elsa.