Nieuwsbrief La Grande Borne maart-april 2012

De eerste weken
Na een aantal weken alleen kon ik, begin maart, Angela weer in de armen sluiten. Naast haar aanwezigheid was het ook prettig weer te kunnen beschikken over een auto. Het bezoek aan de bakker had ik beperkt tot eenmaal per week. De stokbroden werden in de diepvriezer opgeslagen.
De lekkage in de badkamer was inmiddels verholpen maar de tegels lieten los. Voor de komst van Angela moest dit worden gerepareerd. Na een telefoontje richting loodgieter werd dit opgelost.

Problemen had ik ook met de satellietontvanger. Met Kerstmis had ik mijzelf een abonnement op Sport1 kado gegeven. Wat ik ook probeerde Sport1 verscheen niet op het scherm. E-mails met CanalDigitaal leverde geen resultaat. Bevestigd werd dat de smartcard geactiveerd was en een handleiding omtrent de positie van de satellietschotel werd toegestuurd.
Het is lastig om in je eentje buiten aan een schotel te draaien zonder te kunnen zien wat het resultaat is.
Samen met de loodgieter de instructies opgevolgd. Ook dit leverde niest op.
Om een lang verhaal kort te maken op een gegeven ogenblik was er totaal geen beeld.
Eén van zijn buren is een CanalDigitaal-dealer in Meppel en die had al vele Nederlanders met hun satelliet geholpen. Gelukkig was hij op dit moment voor in paar dagen in Frankrijk. Na een telefoontje is hij de volgende dag langsgekomen.

Het bleek een probleem met de Common Interface te zijn, een kaartje waarop de instellingen en beveiliging zijn vastgelegd. Deze module was niet meer up-to-date en kon de nieuwe gegevens niet meer inlezen.
Had de keuze uit een nieuwe Common Interface of een nieuwe (gecertificeerde) CanalDigitaal-ontvanger.
Heb voor het laatste gekozen. Nu worden wijzigingen in het zenderpakket direct doorgevoerd en hoeft dit niet meer handmatig te gebeuren.

Iedere middag gaar Angela een uurtje fietsen. Na controle van de fietsbanden bleek dat de banden dringend aan vervanging toe waren. Waar zit hier een fietsenmaker???. Navraag bij de garage leverde een adres in Nontron op en daar zijn de banden dan ook vervangen. Ze kan nu weer een paar seizoenen vooruit.

Jarenlang parkeren we de auto in het bos naast het huis.
De vogels waren dit jaar waarschijnlijk niet gelukkig met onze terugkeer en lieten dit overduidelijk weten.

Na een paar dagen iedere ochtend de vogelpoep te hebben verwijderd parkeren we de auto vooralsnog maar ergens anders.

Zo erg als op deze foto was het gelukkig niet.

 

Na de verbouwing dachten wij eindelijk over een muisvrije woning te beschikken. In de afgelopen 3 jaar werd geen spoortje knaagdier gevonden. In een kast in de logeerkamer werden de meegenomen beschuitrollen opgeslagen en nu blijkt dat ook muizen graag met elkaar een beschuitje willen eten.

Vroeg in het voorjaar liep de temperatuur al omhoog. De buitenthermometer gaf al 30 gr. aan Ook de kraanvogels gaven aan dat het voorjaar opkomst is. Op weg naar het Noorden vlogen ze over Abjat. Niet alle aardbeiplanten hadden de winter overleefd. Nieuwe planten gekocht en de lege plekken opgevuld.
Het is niet mijn favoriete kleur, zuurstok-roze, maar de Camellia bloeit uitbundig. De natuur is nog van slag. Weken later dan normaal bloeit de Chaenomeles. De oude walnoot heeft de winter niet overleefd en ligt nu te wachten om te worden verwerkt tot brandhout.
Het wortelgestel geeft aan, dat de walnoot op z'n "laatste benen" liep.
Op doorreis naar Marokko kwamen Jan en Loes Schot een paar dagen op bezoek. Gelukkig was de camping al geopend. Met zijn 'knot-ervaring' ging Jan de Walnoot te lijf. Ook in Frankrijk worden de meubels geleverd als bouwpakket. Hier wordt de voorraadkast 'wasmiddelen' gemonteerd.

 


Van de reparatie is niets meer te zien.

Links

 

Een uitgebreid(er) overzicht van de gebeurtenissen gedurende dit jaar staat op de website.
klik hier om naar de webpagina te te gaan.

Deze en voorgaande nieuwsbrieven zijn terug te vinden op:

Archief nieuwsbrieven

De website van Ruud en Elsa Kars wordt steeds uitgebreider.

Rond Pasen hebben zij met hulp uit Nederland heel wat werk verzet.
Bekijk via deze link hun website.