mei 2010
http://www.lagrandeborne.com

Nieuwsbrief La Grande Borne mei 2010

Het was bar en boos de laatste weken. De kachel is nog steeds definitief niet uit,
Op het terras buiten (in de zon) ontbijten is nog steeds niet gelukt.
Ik ben er nog steeds niet uit. Is dit 'global warming' of de ijslandse aswolk?
Gelukkig is het hier geen nederlandse-combinatie (koud en regen) maar alleen koud, zodat er hard in de tuin kon worden gewerkt. De moestuin is op orde en Angela heeft de siertuin onder controle.

Eind mei is door BUT (woonmagazijn in Périgueux ) het meubilair voor de logeerkamer afgeleverd. Prima service. Als je de bestelling laat bezorgen dan wordt ter plaatse gemonteerd. Dit kwam ook goed uit voor de twee kastjes die we eerder bij de BUT hadden gekocht en zelf hadden gemonteerd. De kasten waren sluitbaar maar dat was het dan. Het afhangen van de deurtjes was niet perfect gedaan. Zonder problemen werd ook dit verholpen. Project 'Logeerkamer' was hier afgerond.

Het internet is een zegen. On-line kon ik mijn AOW-aanvrage indienen en opgeven dat verdere berichten via Email kunnen worden verzonden. Account op 'MijnOverheid' aangemaakt. Hoe infantiel kunnen ze het verzinnen.

Renovatie schuur - inrichting logeerkamer

 

Het onkruid had de winter goed overleefd. Voordat de kweekbedden in gebruik konden worden genomen moest eerst het onkruid worden verwijderd. 2 weken later waren de kweekbedden onkruidvrij en gespit. De stokken zijn gestoken voor de bonen.

Buiten leven betekent buiten delen met het wild. Hier is een hert door de net geplante aardappels gelopen.

Knoflook en sla. De nieuwe logeerkamer in de schuur is eindelijk ingericht. De radio is afkomstig van het proef abonnement van het Algemeen dagblad.

Links


 

Een uitgebreid(er) overzicht van de gebeurtenissen gedurende dit jaar staat op de website.
klik hier om naar de webpagina te te gaan.

Deze en voorgaande nieuwsbrieven zijn terug te vinden op:

Archief nieuwsbrieven

Wij zijn niet de enigen met een website.
Ook Ruud en Elsa Kars hebben de weg naar het internet gevonden.

Bekijk de website van Ruud en Elsa.