vorige pagina
Startpagina
volgende pagina
   
Jaaroverzicht 1993
 

Meer licht in de keuken. De fransen zorgen ervoor, dat in de zomer de zon buiten blijft. Nederlanders, niet verwend met de koperen ploert, zien graag een zonnetje in huis. Een extra raam is de oplossing. Hiervoor zal in de buitenmuur een gat moeten worden gemaakt..
Een handige zwager is het hulpmiddel om de wensen van je vrouw te vervullen

Er is te weinig licht in de keuken. Dus ! Een extra raan
Ruimtre voor een extra keukenraan
  Een poepdoos in de tuin, een toiletpot in de hoek van de schuur is, volgens het vrouwelijk deel van de familie, niet van deze tijd.
In de geplande verbouwing is een nieuwe, maar vooral ruime, badkamer opgenomen
Opdrachten waren nog niet vervuld. De volgende klus was het vervangen van de luiken.  
Deze maand wordt begonnen met de verbouwing. De oppervlakte van de woning wordt nagenoeg verdubbeld. Aan de achterzijde wordt een garage, badkamer en het terras aangebouwd.
  Met piketpaaltjes wordt de aanbouw uitgezet Maart roert zijn staart geldt ook in Frankrijk. De ene dag schitterend weer. De volgende dag sneeuw. We kunnen het niet laten. Snel een sneeuwpop gemaakt.
   
Hermann Loewe, Ruud en Elsa Kars
Om nooit te vergeten hoe het was
 
 
op zoek naar de septictank

Hulpvaardige informanten wisten te vertellen dat de septictank tussen schuur en weg lag. Oké, je laat je leiden door locale kennis en stuurt de graafmachine erop af.


Een nadeel bij een oude woning is het ontbreken van kennis betreffende bestaande voorzieningen.

  Het, in de schuur geplaatse toilet, loost op een septictank. Waar deze zich bevond was onbekend. Geen resultaat. Verder zoeken dan maar. Je had het al kunnen weten. De tank ligt 10 meter verder aan de andere zijde.
Waarover spraken zij ??. Van al die 'specialisten' kwam er niemand op het idee op zoek te gaan naar de ontluchting van de septictank. Uiteindelijk toch gevonden. Een prachtige tank. Weer rommel erbij. Archeologisch zonder waarde. De afvalberg wordt groter en groter
Contacten met de aannemers zijn afgerond. De afwerking binnen nemen we zelf in de hand. Wat is "casco opleveren" in het frans.
Overeenstemming bereikt betreffende de datum van oplevering. 30 april een prima dag.
Offertes, met opleverings-datum, ontvangen en accoord bevonden. De nieuwbouw kan beginnen.
Nieuwsgierigheid valt niet te bedwingen.
 

Snel een lang-weekend heen en weer
De aanbouw staat in de steigers. In het inpandige gedeelte komen garage en badkamer. Het dak wordt doorgetrokken tbv het terras.
Verrassing, in de buitenmuur is rekening gehouden met een raam tussen de badkamer en het terras. Dat is niet de bedoeling.
Oké, geregeld. Maandag wordt het gat gedicht.

Nogmaals de verzekering gekregen dat alles op tijd klaar is. Met een gerust hart terug naar Nederland

   
 
 

Koninginnedag 1993.

Geen Oranje - maar een frans zonnetje.

Perfect. Eerlijk gezegd ziet het er beter en fraaier uit dan wij ons hadden voorgesteld

 

.Zie de verschillen vóór en na de verbouwing

Het is eind april, begin mei 1993 wanneer wij zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Vakmensen weg, amateurs komen eraan. Angela neemt de ramen onder handen. Dikke verflagen worden verwijderd, kozijnen opnieuw geschuurd en in de verf gezet.
Siego, bijgestaan door Miranda Molenaar, geeft het bureau, dat aan de brandstapel is ontsnapt, een stemmig kleurtje.
 
24 mei 1993
25 jaar getrouwd
Een kleine bijkomstigheid van ons 25-jarig huwelijk. De verbouwing was casco opgeleverd, waardoor we in iedergeval een dak boven ons hoofd hadden.
Slaapplaatsen werd een staaltje van improvisatie. Waar laat je een kleine 20 man. Echte kampeerders hadden de eigen tent meegenomen
De grootte van het 'gezin' op deze datum was iets dat Angela zich 25-jaar geleden niet had gerealiseerd.Zelf kwam ik er niet onderuit de waterput aan een inspectie te onderwerpen.

 

vorige pagina
Startpagina
Jaaroverzicht 1994
volgende pagina