vorige pagina
Startpagina
Jaaroverzicht 1994
volgende pagina

Vorig jaar in 1993 was het casco opgeleverd. Afgesproken was, dat alle werkzaamheden binnen de muren door ons zelf zouden worden uitgevoerd. Tijdens het eerst bezoek in april konden we gelijk aan de slag.

In april 1994 werd weer eens een beroep gedan op het vakmansschap van Leen de Haan. De defintieve aansluiting van de 'buitenkeuken' werd gerealiseerd en een lang gekoesterde wens van Angela (warm water in de keuken) werd gehonoreerd. In die april-maand was het extreem slecht weer. Verkleumd van de kou werd er op het terras gewerkt. Binnen was het een stuk aangenamer. Gelukkig konden we gebruik maken van de doorgang van de koud-water aansluiting in de betonnen vloer.

In 1993, na de oplevering van de casconieuwbouw, werd al direct begonnen met de opbouw van de badkamer. Leen de Haan en Hans Kalkman hadden de binneninstallatie aangelegd. Ton Minelli was met hout en blokken aan de slag geweest.
Gezien mijn twee linker handen werd mij geen ander werk toegestaan dan het voegen van de tegels en het uitschrijven van cheques

De douche wordt vorlasnog gebruikt als opslag ruimte
Het toilet is geïnstalleerd
De douche
Een bad mag niet ontbreken
Dit maakt de badkamer af
In november 1993 was het stuk achter de schuur met hulp van de fam. Bonneau geegaliseerd, Voor de winter was gras gezaaid en bij ons eerstvolgend bezoek in februari 1994 waren wij razend benieuwd naar onze nieuwe groene weide.
Zo te zien had het de afgelopen maanden aan vocht niet ontbroken. Grassprieten moesten met een loepe worden gezocht.
Een troosteloze bende. Een kaal veld met een hoge berg aarde Het eerste jaar van de moestuin Na de opkomst van het graan stond de peer 'Gieser Wildeman' in het korenveld
Ondanks het troosteloze gezicht in februari was het gras gegroeid.
De eerste gewassen komen op.
Een blik op de siertuin. Angela is bezig met onze eerste waslijn tussen twee bomen.
De sering bloeide. Het was één van de laatste keren. Een jaar later was de sering dood. De rozenboog over het pad naar de garage.
Ivo zet hier de zaagbok in elkaar.
Siego en Miranda Moolenaar aan een spelletje ping pong   Samen met Sjoerd van Gent zorgt Ivo voor een nieuwe voorraad brandhout
Minder geslaagd was het constateren van een doorlopende watermeter. Zonder waterafname registreerde de meter verbruik. Geen natte plekken waren zichtbaar zodat er niets anders opzate dan gravend op zoek te gaan naar het lek.
Sjoerd en Ivo helpen mee
De geul loopt vol. Dit betekent dat het lek nabij moet zijn.
Ruim 100.000 liter was wegstroomd.
Een redelijke loopgraaf. Oorzaak: de verbinding naar de schuur was uit de koppeling geschoten.
Klik hier voor details plaats koppeling naar de schuur (textfile) Klik hier voor details plaats koppeling naar de schuur (MSWord)

 

vorige pagina
Startpagina
Jaaroverzicht 1995
volgende pagina