vorige pagina
Startpagina
Jaaroverzicht 2010
volgende pagina


Balustrade zoldertrap Balust rade en dakisolatie
 
Balustrade en deur zolderkamer
Dakisolatie
Trapgat    
Venster zolderkamer Venster met rolgordijn Deur zolderkamer
Oude balk blijft zichtbaar TV aansluiting Verlichting zolderkamer
Houtstapel weggewerkt Kettingzaag wordt regelmatig geslepen Brandstof bijvullen
In hapklare brokken In de nieuwe border staat de Forsythia in bloei Deze oude bordet moet worden gerenoveerd. Errst alle planten eruit
De nieuwe aankopen (Rhododendrons) wachten op hun definitieve plek Een noviteit voor Danielle (onze buurvrouw). Nog nooit gezien. De in februari zo keurig gestapelde houtvoorraad gaf de geest.
In de moestuin heerst nog rust. De in oktober 2009 geplante knoflook staat er prima bij. Op de zolder in de schuur waren lampen opgehangen waarmee alleen lilliputters onderdoor konden lopen. Electra doorgetrokken en een TL-armatuur geïnstalleerd De logeerkamer krijgt een vloer van laminaat. De eerte rijen worden gelegd.
Inmiddels is ons duidelijk waarom men spreekt van klik-laminaat   Na het leggen van het laminaat en het plakken van de plinten was het de beurt aan onze Ikea-aankopen. Hier het nachtkastje.
TV-meubel ook gemonteerd. Morgen nog 2 kasten :-) Kasten gemonteerd. Zoals altijd duurden de laatjes het langst. Na afloop opruimen en de trap vegen
  De mezenbollen zijn niet aan te slepen. De nieuwe border is gereed. Overtollige planten vonden gretig aftrek bij de buren.
Een nieuw bed in de moestuin. Het steken van de plaggen nam ruim een week in beslag. De toplaag (nadat het gras was verwijderd) is met de pikhouweel bewerkt om de aardappels te kunnen poten. De gestoken plaggen zijn achter de schuur gebruikt voor ophoging Het zaaibed in de moestuin is gevuld. De radijsjes staan boven de grond.
Tussen de knoflook groeit de sla.
Slaplantjes (Super U)
De aardbeien hebben deze winter behoorlijk geleden. Angela heeft het bed schoongemaakt en de planten voorzien van voeding. Op het terras staat het kweekbakje met bodemverwarming.
Courgettes en komkommers zijn overgeplant in potten. Zoals je kunt zien is de moestuin nog niet geheel onkruidvrij. De rotstuin staat er keurig bij.
Onuitroeibaar is de blauwe regen Zonder woorden: een mesthoop Een kleine 2 weken verder en de moestuin is onkruid vrij. Stokken voor snij- en sperziebonen zijn al geplaatst.
Ook de bessenstruiken vormen vruchten Doperwten zijn gezaaid. Schapengaas als klimrek. Herten brengen regelmatig een bezoek.
Knooflook en sla De aardappelen komen boven de grond in het nieuwe kweekbed. Ook als ze later worden gepoot zijn vroege aardappelen eerder boven de grond dan late soorten Nog geen teken van groei van de late aardappelen.
Rucola een snel groeiend gewas Als eerste geplant: uien. Hanging basket naast de voordeur.
Een koopje. Rhododendrons van de Lidl. Volgens afspraak heeft de BUT op 27 mei 2010 het meubilair voor de logeerkamer geleverd.  
     
Getroffen door een insectenbeet ruim 10 dagen uit de roulatie. Aanbieding van Albert Heijn voor deelname aan de hamsterweken afgewezen. Jamproductie van aalbessen en aardbeien in volle gang. Huidige score 15 potjes aardbeien en 5 potjes aalbessen. Door het slechte weer moest de knoflook eerder dan gepland worden geoogst.
Ter verfraaiing van het uitzicht door het keukenraam boven het aanrecht moest in 2008 een nieuwe border worden aangelegd. In maart 2010 was het uitzicht nog wat magertjes. In de zomer is het een ander gezicht
De planten groeien hier als kool. Krijgen trouw hun portie water en aandacht De mini-border aan de achterzijde krijgt steeds meer kleur
Fuchsia Janna Rodddenhof Agapanthus voor de deur van het houthok Voor het derde jaar. Een kadoo van Tjalco en Marleen,,,, een oleander
Palmen groeien niet hard maar dit wordt toch een flink exemplaar Ook weer de invloed van Angela. Fuchsia's Eén kopen en dan maar stekken!!
Voorzijde woonhuis terras Vlijtige Liesjes
Vijg. Kado van Ton Verbaan tgv 25 jarig huwelijk (1993) Hanging basket De nieuw aangelegde Hortensia-hoek
Wieden. Een continu proces Appelboom in de moestuin Broccoli
Courgette Sla Tomaten komen langzaam op kleur
Uien Peen-Venkel-Rucola Oppotten van aarbeien uitlopers tbv nieuw aardbeienbed voor volgend jaar
Het kon niet uitblijven na zo warme periode. Onweer met hagel op 1 augustus. De is nu het hoogtepuny voorbij. De impomea bloeit stug door. De oogsten worden hier verwerkt. Deze opstelling is bedoeld voor het wecken.
Het resultaat tot nu toe.
vlnr. Courgette soep, Tomaten soep, Tomaten saus, Sperziebonen, Peen
Een voorraad lege potten ligt te achten om gevuld te worden. UIen zijn inmiddels gerooid en liggen te drogen. 20 kg (14 geel, 6 rood)
Niet veel appels dit jaar. Dit is de smakelijkste 'Elshof ' een Elstar variant Walnoten Voor het volgend jaar zijn de uitlopers van de aardbeien opgepot.
Het nieuwe kweekbed is gespit en van stalmest voorzien. In het voorjaar had ik nog een pikhouweel nodig. Wij een weekje naar Nederland. Ivo in deze periode in Frankrijk  
Samen op de bank. Hulp uit onverwachte hoek. Op de terugreis wippen Nel en Cees Vogel even langs. Cees Vogel wisselt hier de LNB-kop voor een Duo. Cees aan het werk met het verwisselen van de LNB-kop voor een DUO-LNB
Ook de logeerkamer in de schuur wordt voorzien van satelliet ontvangst Helaas ontbrak bij de nieuw gekochte schotel de muurbevestiging.schotel Op zolder lag nog een héé l oude schotel. Hier zat wel een muurbevestiging aan.
Wie wat bewaart heeft wat!!
Uitgericht en werkend De border bij de lindeboom wordt onder handen genomen. De eerste planten staan op hun nieuwe plaats.
De walnotenoogst van dit jaar. De oogst van 2009 is nog niet op. Vijgen beginnen eindelijk te rijpen. De eerste potjes jam staan al in de voorraadkast. De herfst is inmiddels ingetreden.
  Geen Indian maar French summer Mistletoe heeft schone lucht nodig. Dit is hier gelukkig nog in overvloed .
Mistletoe Rood met witte stippen maar geen Kabouter Spillebeen Route de St. Saud
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

vorige pagina
Startpagina
Jaaroverzicht 2011
volgende pagina