vorige pagina
Startpagina

volgende pagina
   
Jaaroverzicht 2012
 

In de afgelopen maanden had het flink gevroren. Het toilet in de schuur was stijf bevroren, Na het openen van de hoofdkraan flinke plassen op de vloer van de logeerkamer In de badkamer stond het water centimeters hoog. Aan de poten van de stoel is te zien hoe hoog het water staat Maandagmiddag kwam de loodgieter langs, die direct aan de reparatie begon.
Tussen de binnenwand en de buitenmuur was de waterleiding uit een koppeling gesprongen.
Na sneeuw en vorst op 29 februari eindelijk een warme dag.
Ook de kraanvogels zijn weer op de weg terug. Kraanvogels op weg naar het Noorden.
Het voorjaar komt eraan.
Na de winter aardbeien aangevuld Zuurstok-roze bloeit de Camellia. Heeft de winter overleefd. Ook Hypericum heeft een forse tik vsn de vorst gehad. Bij de basis loopt de struik alweer uit. Na zo'n 15 jaar ziet het er slecht uit voor de Laurier. De vraag is of de boom het heeft overleefd.
Voor de Walnoot is er geen redden meer aan. Brandhout is z'n laatste bestemming
Bij Intratuin leek het zo'n leuk voederplaatsje. Tot we hier in Frankrijk de label zagen. "Made in Mardurodam" Om toch de vogels te kunnen bekijken op een verhoging geplaatst. Op doorreis naar Marokko een bezoek van Jan en Loes Schot. Onze camping is reeds geopend.
Ook in Frankrijk worden de meubels geleverd als bouwpakket. Hier wordt de voorraadkast 'wasmiddelen' gemonteerd. De walnoot wordt in brandklare brokken verwerkt. Knotploeg-ervaring komt hier goed van pas. Uit de wind en in de zon. Het kwam helaas te weinig voor.
Voor mijn kettingzaag was de stam van de walnoot te dik. Met behulp van buurman Jean Louis en zijn kettingzaag toch in hapklare brokken kunnen zagen. Begin mei kon eindelijk het terras worden ingeruimd. Een nog uitstaande wens was het aansluiten van de airco. Door de buitenmuur moest er ruimte voor de afvoer worden gemaakt. Met professioneel gereedschap werd de natuurstenen muur van 35 cm doorboord.
Het tweede gat duurde maar 10 minuten, voordat het eerste gat door was waren we
3 uur verder.
Binnen is de airco aangesloten Buitenmuur bijgewerkt. Luchtroosters geplaatst. Bureau en TV-kastje staan weer op hun plaats
Uit Berlijn had Ivo wat zaden meegenomen. Koolplanten staan klaar om geplant te worden. Het was tijd om het oude aardbeienbed te vervangen. Op de voorgrond het nieuwe aardbeienbed Na de oogst kan het oude aardbeienbed worden gerooid.
Pruimen 'Vicoria' Sanitair-renovatie. Twee toiletpotten vervangen. Sla Uien
Trouwe bezoeker is de Hop. De laatste 6 jaar nestelt een paartje hier in de buurt. Af en toe komen ze een bezoekje brengen Even cultuur snuiven een bezoek aan Château de Puyguilhem Château de Puyguilhem Reliëf open haard.
Kama Sutra ? Of heeft de gids gelijk en zijn het de werken van Hercules.
Wandkleed Een ruim 15-jaar oude laurier had in de winter de geest gegeven. Voorzichtig aan was de boodschap. Voorzichtig met daken en pergola In hanteerbare brokken en op naar de brandstapel.  
Eindelijk was het dan zover dat de stapel kon worden aangestoken   Vuur blijft fascinerend. Dat geldt ook voor 'oudere jongeren
   
  Van de stammetjes brandhout voor de kachel gezaagd.    
Een forse brandplek bleef over na het wegscheppen van de as Houtas als aanvullende bemesting. Maar dan moet het wel eerst gezeefd worden. Een trouwe bezoeker was de hop. Na een aantal weken waagde hij zich ook in de siertuin. StokSperziebonen groeien goed door.
Courgettes. Te veel zaden zijn opgekomen. 19 planten is aan de ruime kant. Niet allen veel, maar ook forse courgettes Achtertuin wordt door George gemaaid Het warme weer doet de bonen geen goed. Verleden jaar kon je niet door stokken heen kijken
Zaai- en Stekgoed worden steeds verplaatst om de felle zon te vermijden. Stoofperen. Tomaten Van de struik direct de oven in voor 'zon-gedroogde tomaatjes'
  Bij het openen van het keukenraam viel het raam er bijn uit. Gebruik gemaakt van de garantie en door de aannemer laten repareren. Oppassen met oversteken. Deze boommarter had het niet gehaald. Begin oktober is de voorraad hout afgeleverd. Na een dag stapelen is het houthok weer gevuld.
Dierendag 2012.
Herten hebben zich tegoed gedaan aan de witte kool.
Grange versie 4.0
Aanpassing oktober 2012
Muren worden afgewerkt. Een tweede kamer (opslag) naast de logeerkamer.
Afwerking oktober 2012 Nu nog opruimen en schoonmaken Volgende fase (2013) wordt leggen van laminaat Ook in de douche beginnen de jaren te tellen. Een loszittende tegel toonde aan, dat de ondersteuning was weggevallen.