vorige pagina
Startpagina
Hoe is het gekomen
augustus 1992
volgende pagina

 

Gezeten in de schaduw, de benodigde drank binnen handbereik, gaan de gedachten terug naar vanmiddag.


In de etalage van de lokale makelaar, zijn de foto's bewonderd van de in buurt te koop staande huizen. Dat ziet er goed uit. In vergelijking met Nederland vallen de prijzen wel mee. Het is een jaarlijks terugkerende fantasie. Wanneer wordt nu eens eindelijk de knoop doorgehakt.Allerlei argumenten worden aangevoerd om het besluit, ook dit keer niet het makelaarskantoor binnen te stappen, goed te praten.
De taal, de onvriendelijkheid van de franse bevolking tov buitenlanders, de afstand, de prijs enz. enz. Al deze argumenten hebben jarenlang ook door mijn hoofd gespeeld. Maar als de zomervakantie weer aanbrak kwam dit verlangen toch weer terug.

Het lot moet je ook af en toe gunstig gezind zijn. In 1992 werden wij door een in Frankrijk wonende Duitser uitgenodigd om de Olympische finale van onze volleybalploeg via zijn TV te volgen.
Van het één kwam het ander. Onlangs was er een nieuwe printer aangeschaft maar deze was nog niet op de PC aangesloten.
Vloeiend frans sprak hij wel maar de engelse taal was een probleem.Nadat voor hem de printer was aangesloten en uit dankbaarheid een fles whisky was geleegd, viel alle schroom weg en zijn vele van de hem voorkomende PC-onrechtmatigheden die middag opgelost.
Pas later hoorden wij de uitslag.
Click to enlarge

De vraag of de volgende dag weer een beroep kon worden gedaan op de automatiseringskennis moest ontkennend worden beantwoord.
De vakantiekriebel, het bekijken van de te koop aangeboden huizen, had weer toegeslagen. Tot onze stomme verbazing werd medegedeeld, dat, wanneer wij wat zochten hij een huis te koop wist staan.
Twee primaire reacties waar en hoe duur. Het waar was zo'n 100 km en de prijs was zeker niet onaantrekkelijk.

Op dat moment bevonden wij ons in een dorpje nabij de rivier de Verzere. De afstand 100 km was in noordelijke richting.Dichter bij huis, dus. De volgende ochtend op pad om de woning te bekijken.Wat stel je je voor van zo'n directe confrontatie. Er is een duidelijk verschil van wat wij Nederlanders een bewoonbaar object vinden en wat een fransman onder bewoonbaar verstaat.

De eerste kennismaking viel niet tegen. Het geheel bestond uit een huis(je) en een grote schuur op een terrein van 8.000 m2. Geen directe buren en omsloten door bossen.

Groot was de woning niet. Zo'n 12 bij 4 meter, verdeeld over 3 ruimten. De voorzieningen voor water, electriciteit en zelfs telefoon waren aanwezig.

Kadastraal

 

 

vorige pagina
Startpagina
Jaaroverzicht 1992
volgende pagina