vorige pagina
Startpagina
Kastelen Perigord

 

Het kasteel Jumilac beheerst het dal van de Isle. Dit kasteel valt op door de leien daken, de scherpe torentjes, de 'peperbussen'. Het kasteel werd na 1581 gebouwd op de resten van een fort. In de XVIIe eeuw werd het kasteel uitgebreid.
Het kasteel van Puyguilhem,is een juweeltje van de Renaissance in de Périgord.Een origineel kasteel rijkelijk voorzien van binnenlandse en buitenlandse beeldhouwwerken
In Saint Crépin d'Auberoche, bevindt zich het kasteel van Richemont. Hij werd van 1564 tot 1581 door Pierre van Bourdeilles gebouwd, alias het viert de chronologie Brantôme, wie stelde er zijn werken op en leefde er tot zijn dode.
Bourdeille is een van de vier baronieën van Périgord. Aan het einde van de XII eeuw is hevig om dit kasteel gestreden. Gedurende de 100-jarige oorlog vonden hier heftige veldslagen plaats tussen de koningen van Fankrijk en Engeland. Eerst in de XV-eeuw keerde de rust terug en werd het kasteel teruggeven aan de familie van Bordeille aangezien zij in 1283 waren onterft. Delaatste eigenaars van het asteel, de fam. Santiard-Bulteau , deze laatsten schonken het kasteel aan het departement van Dordogne.
Ten noorden van Périgord Blanc bevindt het kasteel zich van Hautefort. Hij is met het park en zijn prestigieux tuinen van uitzonderlijke schoonheid .

In rand van rivier, het kasteel van Bories getuigt van de hele charme van de renaissance rondom Périgueux. Dit kasteel heeft bovendien één van de mooiste gotische keukens van Périgord.

In het hart van de van Périgord ligt in het dal van de' prehistorie', het kasteel van Losse met zijn versierde appartementen met zeer mooi meubilair, die getuige van het leven onder laatste Valois en de eersten Bourbons.

Op 5 kilometer van Montignac Lascaux in de richting van Les Eyzies (op 18 km) ligt het kasteel van Losse hoog boven het dal van de Vézère. De middeleeuwse vesting, ingesloten binnen kasteelmuren en diepe vestinggrachten, gebouwd boven op de steile helling van de rivier, wordt sinds 1575 als landhuis gebruikt.

Enkele kilometers (18 km) ten oosten van Sarlat ligt het kasteeltje van Eyrignac. Dit kastelle wordt al vanaf de XVIIe eeuw bewoond. De tuinen van dit kasteeltje maken een bezoek meer dan waard
Het omstreeks 1270 gebouwde Puymartin vormde de grens tussen Frankrijk en Engeland op het moment dat de Honderdjarige oorlog uitbrak; waarna het werd geplunderd en de kantelen, vestingmuren, torens en daken werden ontmanteld.
In 1450 werd het door Radulphe de Saint-Clar heroverd en weer opgebouwd.Sinds 1450 is het kasteel in het bezit van dezelfde familie.
In het kleine vertrek in de noordelijke toren werd in de XVIde eeuw werd Thérèse de Saint-Clar gevangen gehouden. Zij werd, in de armen van haar minnaar, door haar echtgenoot betrapt toen deze terugkeerde van de oorlog. 15 jaar lang hield hij haar gevangen.. Na haar dood, werd zij in hetzelfde vertrek ingemetseld. Sindsdien hebben vele ooggetuigen een Dame Blanche (Witte Dame) over de rondgangen van Puymartin zien dwalen en zien binnengaan in dit smartelijke vertrek...(een
SMS'je had dit kunnen voorkomen)
Het kasteel van Beynac was één van vier baronnies van Périgord. Hij beheerst het gebleven steken stadje over de rechte rand van Dordogne. De appartementen hebben het geschilderde houtwerk en de plafonds van XVIIe eeuw behouden.

Uitkijkend over de Dordogne bevindt zich het kasteel van Milandes. Gebouwd in in 1449 in opdracht van F.van Caumont. Het kasteel is bekend door Josephine Baker, die hier met haar kinderen heeft gewoond. De kapel van XVe eeuw blijft een juweel.
Het Kasteel van Castelnaud herbergt thans een oorlogsmuseum van in de Middeleeuwen gebruikte wapens. Op natuurlijke grootte worden dir getoond.
Het kasteel van Biron toont de macht en aanzien van één familie (Gontaut Biron). Deze familie had het domein acht eeuwen in hun bezit.
Op de hellingen tussen Isle en Dordogne ligt het kasteel van Montreal. Dit kasteel uit de XIIe eeuw herbergt een verzameling van portretten en standbeelden.
Het kasteel van , gebouwd te midden van XVIe eeuw, behoort thans tot een wijngoed. De beroemde (zoete) Monbazillac wijn komt hier vandaan.