vorige pagina
Startpagina
Omgeving Abjat 01
volgende pagina

Breng een bezoek aan  de WebSite
Abjat sur Bandiat behoort tot het Canton Nontron. Dit canton heeft een oppervlakte van zo'n kleine 270 km2 met 15 gemeenten en 9100 inwoners. Met een inwonerstal van 624 en een oppervlakte van 2.762 ha behoort Abjat tot een van de rustigste dorpjes van de Perigord Vert.

Het park ligt aan grens van Aquitane en de Limousin, tussen de steden Angoulême, Limoges en Périgueux.

Het regionale park Périgord-Limousin is een oorspronkelijk natuurgebied met een rijk verleden. Slechts 50.000 mensen wonen in dit gebied dat een een oppervlakte heeft van 1.800 km2. Het gehele jaar door valt er veel te beleven. Prachtige heidegebieden, veenafgravingen, meren en weidegebieden. Ook natuurfenomenen zijn te bewonderen, zoals de massieve meteorietkrater te Rochechouart. In het gebied komt nog veel wild voor. Otters, dassen, wilde zwijnen, herten en vossen kunt u hier nog tegenkomen.

Een groot aantal musea, kerken en kastelen zijn in het park gelegen. Ook kunt u de route volgen die Richard Leeuwenhart moet hebben gevolgd.
( la route Richard Cœur de Lion). Het gebied kent een rijke en soms turbulente geschiedenis. Het reginale museum van Rochechouart geeft een goed overzicht van het leven in de Perigord.

Wilt u meer weten over dit park dan kunt u via een muisklik op een parklogo (rechts van het gemeentewapen van Abjat) de webpagina van het park openen.