vorige pagina
Startpagina
Omgeving Abjat 03
volgende pagina

 

 

 

Het dorp beschikt over 2 café annex restaurants. Entente Cordiale heeft een engelse eigenaar. Wanneer engels flegmatiek mixt met franse emotie krijg je soms wonderlijke resultaten. Elke donderdagavond spelen fransen en overige europeanen fanatiek een vorm van 'kroegkegelen'
In een brede sjoelbak worden kegels opgesteld, die met een ronde houten schijf, in vorm van een frans kaasje, moeten worden omgeworpen.

Entente Cordiale is ook de thuisbasis van de federatie van franse kastanje-tikkers gevestigd. Volwassenen die met een kastanje aan een touwtje de kastanje van de tegenstander trachten te vermorzelen.
Er bestaat zelfs een franse nationale ploeg die deelneemt aan de wereldkampioenschappen


Ga naar de website van Federation Francaise Conkers


Ga naar de website van Pierre Rapeau

Kinderen weten het zeker. In elk bos leeft een wolf.
In Abjat kan je de wolf tegenkomen. :"Le bosc du Leberon" is zijn thuis. In dit "wolvenbos" heeft Pierre Rapeau de figuren uit de Limousin-sprookjes geschilderd. Iedere zondag en tijdens de schoovakantieskunt u onder begeleiding de tocht maken langs de schilderingen. Het vertrekt staat gepland op 15.00 uur. Voor juiste en volledige informatie kunt u zich het beste wenden tot het touristenbureau in Abjat. Dit bureau is gevestigd tegenover het stadhuis.

 

 

Al 20 jaar beschildert, Pierre Rapeau, bomen en stenen in de omgeving van Abjat-sur-Bandiat ,het dorp waar hij zijn kindertijd heeft doorgebracht. Figuren uit historische sprookjes of zelf bedachte creaties. Tijdens wandelingen kunt u ze zelf tegen komen